I mange norske byer finner du en rekke utstillinger, gatekunst og ikke minst gallerier. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva Bergen har å tilby som kunstby. Det er nok mer enn du skulle tro!

DMG Gallery

På Bryggen finner du dette fantastiske galleriet som drives av kunstneren selv. Hans navn er David Matej Goljat og galleriet hans er meget sjarmerende. Du vil absolutt like hans fine Bergensmalerier, de er veldig sjarmerende og godt likt blant både lokale innbyggere og turister.

Atlier Hetland

Dette er også en artist som er svært flink på Bergensbilder, så her bør du absolutt ta deg turen. Det er jo også en anerkjent kunstner i Bergen. Du vil absolutt falle for de ulike mediene som blir brukt av Audun Hetland. Det er en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Kunsthall 3.14

Dette er et sted som ikke er kjent for så mange i Norge, men faktisk ganske godt anerkjent i utlandet. Det er absolutt et sted du bør ta deg tid til å komme. De tilbyr ofte en bildeutstilling, men også videoutstillinger, noe som er ganske interessant!

Kode

Kode er samlenavnet for alle de vestlandske kunstmuseene og komponisthjemmene. Du kan se en rekke type utstilling der, fordi det er ofte besøkende utstillinger. I tillegg kan du også se Rasmus Meyers Samling, Steneresens samling og Lysverket. Kunstmuseene ligger på rekke og rad i sentrum, mens komponisthjemme ligger på Troldhaugen og Ole Bull Museum ligger på Lysøen. Dette er altså noen av de mest populære museene å besøke, fordi man kan besøke de fleste av dem på en billett. Dette gjør dem spesielt populære blant turister. Disse museene har også gode spisesteder som mange nyter godt av etter et museumsbesøk. Kode er altså Bergens største museumssamling.

Galleri Fjaler

Bryggen er et populært sted for gallerier og de er også her du finner Galleri Fjaler. Dette er et galleri som har en del forskjellige kunstnere på besøk. De har altså ingen fast utstilling fra en fast kunstner. Det er utrolig mye kult å se på dette galleriet.

Kunsthuset Wendelboe

På Engen i Bergen finner du Kunsthuset Wendelboe. Dette er et kunsthus med fantastisk atmosføre og en rekke spennende utstillinger. Det kan altså lønne seg å følge med på deres hjemmeside for å holde seg oppdatert på hva som skjer hos dem. De har en rekke anerkjente artister som har vært innom.

Gategalleriet

Dette er et lokalt galleri som fokuserer på dagens kunst og lokal gatekunst. Det er mye spennende å se der og de oppdaterer utstillingene sine ganske ofte. Det er et galleri som ofte har utstillinger du kan se utenfra. Så du kan se det utenom åpningstider.

Bergen Kunsthall

Denne bygningen finner du svært nærme Kode i Bergen sentrum. Det er et spennende sted for samtidskunsten. Det er også et sted som har en rekke kule arrangementer og et godt spisested.

I Bergen kan du altså finne en rekke spennende kunstgallerier, utstillinger og museer. Det er absolutt verdt å ta seg en tur enten du er besøkende eller du bor i Bergen.