Det finnes en rekke gallerier i Oslo som du kan besøke uansett alder og interesse for kunst. Du finner absolutt noe for alle i dette utvalget av spennende institusjoner.

Henie Onstad Kunstsenter

Dette er et kunstsenter som er populært både for barn og voksne. Ikke bare ligger museet på et utrolig idyllisk sted, men det har også en utrolig fin kafe og en utrolig fin lekeplass for unger. Du vil absolutt finne moderne kunst som kan falle i smak her. Dette er et museum som er utrolig interaktivt og som du kommer til å like om du liker litt annerledes kunst.

Munchmuseet

Dette er nok et av de mest populære museer i Oslo (om ikke i hele Europa). Her kan du se faste utstillinger av Munch sine fantastiske verk, men du kan også se reisende utstillinger. Du kan også se utstillinger med ulike kuratorer. Det er ganske spennende, eksempler er at de har hatt Karl Ove Knausgård som kurator, men de har for eksempel også hatt en utstilling der de sammenligner Robert Mapplethorpe sine bilder med Edvard Munch sine. Så her er det faktisk utrolig mye forskjellig du kan finne. Det er veldig populært, så du kan også forvente å stå i kø relativt lenge.

Astrup Fearnley Museet

Dette er et svært moderne kunstmuseum som du kommer til å elske. Her finner du populærkunst av stort kaliber. Det ligger midt i Oslos bykjerne, altså på Aker Brygge. Dette er et overraskende stort museum med et utvalg som er utrolig kult. Dette er kanskje ikke det første stedet du tar ungene dine (noe av kunsten er ganske drøy), men det er absolutt mulig å ha det gøy her.

Pushwagner Gallery

Hvis du er i området til Astrup Fearnley Museet kan du faktisk også stikke innom dette galleriet fordi det ikke er langt unna. her får du se en rekke spennende bilder av en av Norges beste samtidskunstnere. Kanskje du til og med skal kjøpe et?

Nasjonalgalleriet

Om du vil se en omfattende samling av norsk kunst er det absolutt her du bør ta turen. Her finner du store og spennende artister som Edvard Munch, Christian Krohg, Peder Balke og mange flere. Dette er det perfekte museet for deg som vil ha litt av alt!

Mindre gallerier

Om du er interessert i litt mindre gallerier kan vi anbefale deg en rekke spennende steder rundt omkring i hovedstaden. Disse inkluderer:

  • Kunsthall Oslo
  • Galleri Fineart
  • Qvale Galleri
  • Galleri K
  • CAK – Afrikansk Kulturinstitutt
  • Galleri semmingsen
  • Dronning Sonja KunstStall
  • Galleri LNM
  • Blomqvist Kunsthandels galleri
  • Utopia Retro Modern
  • Fotogalleriet

Dette er bare noen av de fantastiske galleriene som du kan finne i Oslo. Vi kunne garantert skrevet om enda flere gallerier som du kan finne der også, men noe materiale må vi vel ha til flere artikler, eller? Oslo er uansett en by som bugner av spennende kunst, både nasjonal og internasjonal. Det er bare å ta seg tiden til å kikke på det som er mulig, vi er sikker på at du finner noe du liker!